Account Login

StandaardMagister inlog

Login

>Wachtwoord kwijt?

Intranet PSG

De Purmerendse ScholenGroep is een groep van scholen voor voortgezet onderwijs. Op deze website vindt u allerlei informatie die u als ouder, leerling of medewerker nodig hebt.  Dit portaal is niet zozeer bedoeld voor toekomstige leerlingen en hun ouders: u heeft een loginaccount nodig om informatie te kunnen opvragen.


Dat geldt vanaf 25 mei 2018 ook voor de pagina's met roosterinformatie.


Office 365 in de PSG

Office 365 voor leerlingen en medewerkers
De PSG heeft voor alle leerlingen en medewerkers een licentie van Office365 beschikbaar. Die licentie is gekoppeld aan je account (dat is je e-mailadres). 

De licentie is geldig voor de online-applicaties, maar geeft ook recht op de installatie van de de gewone office-software op je pc/mac!

Wat betekent dat in de praktijk? 
Zowel op je thuis-pc, je privé-laptop, je iPad, je iPhone, je MacBook of Android apparaat kun je inloggen op Microsoft-Office-365-online.

Om in te loggen op Microsoft-Office-365 online ga je in een webbrowser naar: https://portal.office.com
Daar kun je inloggen met je reguliere PSG email-adres en wachtwoord van de PSG.

Nadat je bent ingelogd kom je in Microsoft-Office-365 online en kun je werken met de jou al bekende en nieuwe programma’s.
Je werkt dan in de browser waarmee je bent ingelogd. 
 
Maar ook:
Als je ingelogd bent op Office365, dan kun je de bureaubladversie van Microsoft Office op jouw computer(s) installeren: Klik daarvoor als je op de home-pagina van portal.office.com, op “nu installeren” 
Je mag die software op vijf verschillende computers installeren!  

Helaas niet voor ouders...
Ook voor ouders is een Offce 365 Licentie beschikbaar, alleen geen licentie die recht geeft op de installatie op een PC. Met het ouder-account (meestal formaat  "xxx-xx@psg.nl" ) kan wel worden ingelogd op portal.office.com, maar er kan alleen "in de cloud" mee gewerkt worden. 

Inloggen


Bij de start van een nieuw schooljaar kregen ouders en leerlingen afgelopen jaren een brief met inloggegevens toegestuurd. Ouders gebruiken deze gegevens om in te loggen op mijnschool.psg.nl en Magister. Dat kunnen leerlingen ook, maar zij gebruiken de zelfde gegevens ook voor toegang op het schoolnetwerk en WIFI.

 


Voor het huidige schooljaar zullen alleen ouders en leerlingen die nieuw zijn bij de Purmerendse ScholenGroep een brief met inloggegevens ontvangen. 

De ouders en leerlingen die nu al aan de PSG zijn verbonden houden de huidige inloggegevens. Zij krijgen dus geen (nieuwe) inloggegevens toegestuurd. Binnen Magister (‘Mijn instellingen) hebben ouders en leerlingen de mogelijkheid om een e-mailadres en/of mobiel nummer te registreren. Via wachtwoord.psg.nl kunnen zij het wachtwoord aanpassen of een nieuwe wachtwoord opvragen. Bij deze laatste mogelijkheid komt het wachtwoord binnen op het e-mailadres of mobiel nummer.

Zoeken

PSG.NL